Football Manager 2011

Football Manager sersini anlatmaya nereden başlasak. Efsane oyun dedikleri bu olsa gerek. Yaklaşık 17 senedir oyun severlerin karşısına CM ve FM isimleriyle çıkan bu serinin dünyada artık tutkuyla bağlı taraftarları var. Bu yüzden Football Manager artık asla bir oyun değil, bir futbol simülatörü haline geldi.

Oyunun gerçekçiliği o kadar fazla ki bazı kulüpler fm scoutlarından oyuncu bilgilerini para ile satın almaya başladılar. İngiltere’den Everton kulübü FM yapımcılarına yüklü bir miktar ödeme yaparak oyunun birkaç senelik database’in de yer alacak futbolcu bilgilerini ilk olarak kendilerine sunulması hakkını aldılar.

Oyun her sene kendini yenilemekte ve 2011 sersinde de bir takım yeniliklerde bulunmuş. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki FM nin menajerlik dünyasında şu an için bir rakibi yok, tüm menajerlik oyunu severler sadece bu oyunun çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorlar. Bu da FM yapımcılarını yenilik getirme konusunda biraz ağır davrandırıyor aslında.

Geçtiğimiz yıl yaptıkları açıklamada oyun için bir sürü yenilik düşündüklerini ama bu yenilikleri tek bir yılda gerçekleştirmek yerine birkaç yıla yayarak daha sindirci şekilde yaymak istediklerini belirttiler. Hem bu şekilde oyunda bir anda köklü yenilikler yaparak ilerleyen yıllarda oyuna ekleyecek yenilik bulma sıkıntısından da sıyrıldılar diyebiliriz.

FM serisinin son 2 yılda biraz kolay yapıldığı söyleniyor. 2009 ve 2010 un eski yıllara göre daha kolay olduğu bir çok oyuncu açısından ortak fikir. Özellikle FM 2006 sersinin oynamış olanlar hatırlayacaklardır, serinin gelmiş geçmiş en zor oyunu bu 2006 idi. Öyle küçük bir takım alarak birkaç transferle büyük takımlar arasına sokmak tamamen hayal, küçük bir takımla küme de kalabilmek büyük bir başarı idi. Sanırım FM yetkilileri 2006 da bir çok oyuncunun başarısız olup oyundan çabuk sıkılmasından hoşnut olmadılar ki gelecek serileri yavaş yavaş kolaylaştırmaya başladılar.

FM 2011 serisinde ise çok köklü bir değişiklik yok. Sadece maç motorunda ki 3D görüntülerde iyileştirme olacağı, taktik ve antreman programlarının geliştirilip transferin daha detaylı olacağı konuşuyor. Bunlarında yanında ufak 1-2 yenilik de olabilir. FM daha çok text bazlı bir oyun olduğundan maç motoru hariç fazla grafik isteyen bir oyun değil, buda sanırım yapımcıların işine geliyor. Oyunun çıkma tarihi ise şuan için 2011 sonları deniyor. 2010 sersinin ekim gibi piyasaya düştüğünü düşünürsek bu seride aynı zamanlarda oyun severleri ile buluşabilir. Ne diyelim tüm FM tutkunları için bir an önce Ekim gelsin.

Football Manager 2011 Download

Yorum Alanı